رد کردن پیوندها
مهمترین نکات احیا در زمان بروز حادثه در هنگام غواصی

مهمترین نکات احیا در زمان بروز حادثه در هنگام غواصی

دانستن مهمترین نکات احیا در زمان بروز حادثه در هنگام غواصی به شدت حائز اهمیت است. چرا که شما را قادر می‌سازد تا جان انسان‌ها را نجات دهید. به گزارش سازمان کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده آمریکا، خیلی‌ از افراد به دلیل عدم دانش کافی غریق‌نجات در هنگام بروز حادثه، جان خود را از دست داده‌اند. غواصی در دنیای زیر آب، تجربه‌ای لذت‌بخش و مفرح است، اما بی‌توجهی به نکات ایمنی و پیش‌نیازهای آن، می‌تواند این تفریح را به خطری جدی تبدیل کند. متاسفانه، شاهد غفلت بسیاری از غواصان از این موارد حیاتی هستیم.

طبق آخرین آمار منتشر شده از سوی سازمان جهانی غواصی، هر سال چیزی نزدیک به 180 نفر از غواصان، جان خود را بر اثر حادثه از دست می‌دهند. علل اصلی مرگ‌و‌میر، بروز مشکلات قلبی و تنفسی حین حوادث غواصی می‌باشد.

 

نکات مهم احیا در زمان بروز حوادث غواصی

 

مهمترین نکات احیا در حین بروز حادثه غواصی

در ادامه، مهمترین نکات احیا در زمان بروز حادثه هنگام غواصی را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم، تا از بروز حوادث و اتفاقات تلخ و جبران ناپذیر جلوگیری شود.

  • ابتدا از ایمنی خود اطمینان حاصل کنید

قبل از نزدیک شدن به غواص مجروح، وضعیت را از نظر هرگونه خطری که می‌تواند شما را در چالش قرار دهد، ارزیابی کنید. جریان‌ها، خطرات درهم‌تنیدگی یا تهدیدهای زیر آب، باید حتما قبل از اینکه اقدام به نجات مجروح کنید، مورد ارزیابی قرار بگیرند.

  • بیرون کشیدن فوری غواص از آب

قبل از اینکه دیر شود، تمرکز خود را بر روی بیرون کشیدن غواص از آب بگذارید. در صورت حضور ناظرین و دیگر غریق‌نجات‌ها، حتما از آن‌ها درخواست کمک کنید.

  • بررسی هوشیاری فرد حادثه دیده

به آرامی روی غواص ضربه بزنید و با صدای بلند او را صدا کنید. ببینید که آیا او با عکس‌العملی مثل صحبت کردن یا باز کردن چشمان خود پاسخ می‌دهد یا خیر.

  • ارزیابی تنفس و نبض

اگر با انجام مرحله سوم به نتیجه نرسیدید، با بالا پایین کردن قفسه سینه فرد حادثه دیده، به سرعت وضعیت تنفسی شخص را بررسی کنید. جهت بررسی نبض نیز فقط کافیست دو انگشت خود را روی گردن فرد مجروح گذاشته و در صورت احساس ضربان قوی در شریان کاروتید گردن، جای امیدواری وجود دارد.

  • انجام عملیات احیای قلبی ریوی (CPR)

اگر غواص نفس نمی‌کشد و نبض ندارد، با استفاده از تکنیک‌هایی که مخصوص غواصان طراحی شده اند، CPR (احیای قلبی ریوی) را شروع کنید. این ممکن است شامل یک رویکرد CPR دو نفره (غریق‌نجات) باشد.

  • تجویز اکسیژن

اگر تجهیزات اکسیژن در دسترس است، شروع به تأمین اکسیژن برای غواص کنید.

  • فوراً با اورژانس تماس بگیرید

همانطور که می‌دانید در چنین شرایطی، ثانیه‌ها هم اهمیت بسیاری دارند! بنابراین، سریعا با اورژانس تماس بگیرید و وضعیت و موقعیت غواص را به آن‌ها اطلاع دهید تا توصیه‌ای لازم را به شما بدهند.

 

نکام مهم نحوه احیا در حوادث غواصی

 

نکات مهم در رابطه با احیا غواصان در هنگام بروز حادثه

  • هرگونه آسیب احتمالی را درمان کنید: اگر غواص آسیب دیدگی قابل مشاهده‌ای دارد، در حین ادامه CPR و اکسیژن‌درمانی (در صورت وجود)، با استفاده از کمک‌های اولیه، آسیب غواص حادثه‌دیده را برطرف نمایید. برای مثال، در صورت وجود خونریزی سعی کنید از آن جلوگیری کنید.
  • گرمای بدن را حفظ کنید: غواص را با پوشاندن پتو یا حوله، گرم نگه دارید تا از هیپوترمی جلوگیری شود. در صورت عدم رعایت این مورد، ممکن است غواص مجروح دچار افت دما شود؛ که همین موضوع احتمال مرگ ناگهانی را افزایش می‌دهد!
  • تا رسیدن کمک متخصصین به احیا ادامه دهید: تا زمانی که عوامل اورژانس مسئولیت را بر عهده نگرفته‌اند، عملیات CPR (احیای قلبی ریوی) یا اکسیژن رسانی را متوقف نکنید.
  • ارزیابی پزشکی بسیار مهم است: حتی اگر غواص هوشیاری خود را به‌دست‌آورد، ضروری است که توسط یک پزشک متخصص معاینه شود تا هرگونه بیماری یا عوارض موجود را برطرف کند. در نتیجه‌ی مرحله دوم، درمان فرد مجروح پس از به هوش آمدن وی آغاز می‌شود.
  • آرام بمانید و سریع عمل کنید: در صورتی که چشمان فرد حادثه‌دیده باز بوده و شاهد عملیات احیا توسط شما باشد، قطعا در شرایط روانی درستی قرار نخواهد داشت و اضطراب زیادی خواد داشت. بنابراین، حین انجام احیا و نجات، سعی کنید احساسات خود را کنترل کنید، تا فرد آسیب دیده با دیدن آرامش شما، روحیه خود را بدست آورد و آرام شود.
  • تمرین کردن، کلید موفقیت است: بهتر است در دوره‌های مختلف مربوط به CPR و کمک‌های اولیه شرکت کنید تا بتوانید دانش و آگاهی خود را در این رابطه افزایش دهید. همچنین لازم است بدانید که در دوره‌های حضوری مربوطه، شبیه‌سازی‌هایی نیز انجام می‌گیرد تا شما را در زمان بروز حادثه هنگام غواصی، آماده کند.

برای یادگیری و تمرین عملیات احیا و نجات در غواصی، می‌توانید در دوره آموزش واکنش صحیح و دوره آموزش غواصی مدیریت استرس و نجات مدرسه غواصی آپام شرکت کنید. این دوره‌ها به دو صورت تئوری و عملی، شما را بطور کامل برای چنین شرایطی آماده می‌کنند. در واقع، شما پس از گذراندن این دوره‌ها و دریافت مدرک، می‌توانید حتی در مشاغل مرتبط استخدام شوید.

 

اشتباهات مرگبار احیا در حین بروز حوادث غواصی

 

بزرگ‌ترین اشتباهات احیا در زمان بروز حادثه هنگام غواصی

گاهی اوقات یک اشتباه، کار را سخت‌تر کرده و در بدترین حالت، منجر به مرگ فرد حادثه‌دیده خواهد شد.

  • تأخیر در مراقبت‌های پزشکی اورژانسی:

هر یک دقیقه در هنگام حادثه، بسیار ضروری و مهم است. بزرگ‌ترین اشتباه این است که بلافاصله با اورژانس تماس نگیرید. حتی اگر غواص علائم بهبودی را نشان دهد، باید توسط کادر پزشکی ارزیابی شود.

  • اولویت ندادن به ایمنی

امدادگرانی که بدون ارزیابی موقعیت، با وجود خطراتی مانند جریان‌های قوی، خطرات درهم‌تنیدگی یا تهدیدات دریایی به داخل آب می‌روند، خود و غواص مجروح را در معرض خطر بیشتری قرار می‌دهند. پس لطفا ابتدا موققعیت را ارزیابی و ایمنی را رعایت کرده و سپس اقدام به نجات فرد حادثه‌دیده کنید.

  • نادیده گرفتن مشکلات ثانویه

در حین تمرکز بر احیا، مسائل ثانویه احتمالی، مانند آسیب‌های ستون فقرات یا خونریزی را به هیچ عنوان نادیده نگیرید. اگر به این موارد مشکوک هستید، ممکن است اقدامات مربوط به کمک‌های اولیه لازم باشد.

  • ناامیدی از احیا

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهاتی که احیاکنندگان دارند، ناامیدی حین عملیات احیا می‌باشد. همانطور که پیش‌تر تاکید شد، تا زمانی که اورژانس به صحنه برسد، شما باید عمل احیا را ادامه دهید. گاهی اوقات خستگی و استرس، روی ذهن و بدن شما تاثیرگذار است. در وهله اول باید حتما خونسردی خود را حفظ کنید.

  • انجام روش‌های نادرست CPR (احیای قلبی ریوی)

استفاده از تکنیک اشتباه می‌تواند منجر به بی‌اثر یا حتی مضر بودن عملیات شود. یادگیری و تمرین CPR که به طور ویژه برای غواصان طرح‌ریزی شده است، به شما کمک می‌کند تا در شرایط سخت بهترین تصمیم را بگیرید.

 

مهمترین نکات احیا و نجات غواص در حین حوادث غواصی

 

نتیجه‌گیری

گذراندن دوره کمک‌های اولیه و CPR که به طور خاص برای غواصان طراحی شده‌است، بسیار توصیه می‌شود. ما در مدرسه غواصی آپام هم، دو دوره آموزش React Right و آموزش غواصی مدیریت استرس و نجات را داریم که بطور تخصصی شما را برای چنین حوادثی در غواصی آماده می‌کنند. چنین دوره‌هایی شما را با مهارت‌های لازم، برای تصمیم‌گیری درست و عملکرد موثر در مواقع اضطراری، آماده می‌کنند.

در این مقاله سعی کردیم شما را با مهمترین نکات احیا در زمان بروز حادثه در هنگام غواصی آشنا کنیم تا بتوانید در چنین شرایطی، جان اطرافیان خود را نجات دهید. فراموش نکنید که پیش‌نیاز هرگونه عمل احیا، حفظ خونسردی فرد احیاکننده می‌باشد. در نتیجه اول از همه سعی کنید آرامش را در ذهن خود برقرار کنید.

 

سوالات متداول درباره نکات مهم احیا در حوادث غواصی

  • چگونه غواص حادثه دیده را نجات دهیم؟

غواص مجروح را از آب خارج کرده و روی سطح قرار دهید و از افراد حاضر برای کمک استفاده کنید. در این حین، تنفس و نبض وی را بررسی کنید. در صورت لزوم، تجهیزات غواص را در حین ارائه تنفس‌های مصنوعی یا تجویز اکسیژن، خارج کنید. همچنین، سریعا باید با اورژانس تماس بگیرید.

  • چگونه اکسیژن به غواص آسیب دیده کمک می کند؟

هنگام غرق شدن، یک سری حباب در بدن ایجاد می‌شود. این حباب‌ها می‌توانند مشکلات مختلفی نظیر درد جزئی تا علائم شدید مشابه با سکته مغزی را در بدن ایجاد کنند. اکسیژن‌درمانی، باید قبل از رسیدن غواص مجروح به بیمارستان، به بالاترین غلظت ممکن انجام شود. اکسیژن به بافت‌های مختلف بدن می رسد و در نتیجه حباب‌ها نیز کاهش پیدا می‌کنند. این عملیات در اغلب موارد، باعث تسکین درد فرد مجروح نیز خواهد شد.

  • چگونه به یک غواص وحشت‌زده کمک کنیم؟

استرس خود را پنهان کنید. اگر فرد مجروح ببیند که شما وحشت کرده‌اید، فقط اوضاع بدتر می‌شود. در عوض، بازو یا شانه او را محکم بگیرید و ارتباط چشمی ثابتی داشته باشید تا وضعیت طوری نمایش داده شود که گویی همه چیز تحت کنترل است. گاهی اوقات این حرکت ساده و اطمینان‌بخش، تمام چیزی است که فرد احیاکننده باید انجام دهد.

پیام بگذارید