غواصی در آبهای شمال و جنوب یکی از تجربههای ناب و مهیج برای هر فردی محسوب میشود. جذابیت محیط و هیجانانگیز بودن فضا سبب میشود هرساله افراد زیادی برای غواصی به این مکان سفر کنند. دریای خزر، خلیج فارسی و محیط آبی اطراف آنها، مکانی دنج و عالی برای کاوش کردن و تجربه یک سفر منحصر به فرد است.
ماهیها و حیوانات آبزی مختلف در آبهای شمالی و جنوبی کشور، زیبایی و خاص بودن این محیط را چندین برابر کردهاست. در این مقاله شما را به سفری جذاب و دلنشنین دعوت میکنیم.
ویژگیهای مهم غواصی در آبهای شمال و جنوب
قبل از هر کاری باید بدانید، غواصی کردن جز کارهایی است که نیاز به آموزش دارد؛ بنابراین قبل از انتخاب مکان، آموزش غواصی عمیق را به صورت دقیق یاد بگیرید تا بتوانید به خوبی در آبهای عمیق سیر کنید.
وجود آبزیان و گونههای حیوانات مختلف در آبهای شمالی و جنوبی، این مکانها را نسبت به مکانهای آبی دیگر متمایز و خاص کردهاست. ماهیان رنگی، گیاهان زیبا و خاص و مرجانهای حیرتانگیز بخش کوچکی از شگفتیهای آبهای خزر و خلیج فارس است.
مشاهده گونههای مختلف در زمان غواصی میتواند بهترین تجربه را برای شما ایجاد کند.
بهترین زمان برای غواصی
بهترین زمان برای غواصی در آبهای شمال، از اوایل فصل بهار تا اواخر فصل پاییز است. دلیل این موقعیت زمانی، متعادل بودن دما و شرایط آب و هوایی است؛ مناسب بودن شرایط، این امکان را به غواصان میدهد تا بتوانند تجربهای شیرین به دور از هرگونه خطر داشته باشند.
در فصل بهار تا پاییز، دمای آبهای شمال، بین ۱۵ تا ۲۵ درجه است. این میزان دما، بهترین درجه برای غواصی در آبهای شمال است. پس میتوانید با طی کردن یک دوره آموزش غواصی ماجراجویی پیشرفته در بهترین فصل سال، از مناظر شمال و گونههای آن لذت خاصی را بچشید.
تفریحات آبی در جنوب و شهرهایی مانند کیش و قشم، معمولا در روزهایی که هوا صاف باشد، انجام میشود. به همین دلیل، توصیه میشود که برای غواصی و دیگر تفریحات آبی، در فصلهای بهار و تابستان به جنوب سفر کنید.
برای غواصی در آبهای شمال چه تجهیزاتی مورد نیاز است؟
لباس غواصی مناسب، ماسک، اسنورکل، بالانسینگ، کپسول و… از تجهیزات مهم غواصی به شمار میآیند. برای اینکه بتوانید سطح زیر آب را با دقت مشاهده کنید، چراغ قوه زیر آبی را همراه خود ببرید. هرچقدر تجهیزاتی که با خود به همراه میبرید کاملتر باشد، احتمال خطر و نقص ایمنی برای شما کمتر خواهد بود.
یکی از پراهمیتترین مباحث موجود، میزان امنیت و ایمنی در بحث غواصی است. ایمنی در غواصی رابطه مستقیمی با سلامتی فرد دارد. قبل از شروغ غواصی در آبهای عمیق، مهارت و آموزشهای لازم را کسب کنید تا بتوانید بدون خطر غواصی کنید. همچنین علاوه بر مهارت، سلامت جسمی اهمیت بسیار مهمی دارد؛ اگر در زمان غواصی، احساس ناخوشایند و مشکل جسمی داشتید، به سرعت به سطح آب برگردید.
نکات مهم برای غواصی در آبهای شمال و جنوب
در این قسمت از مقاله، نکات مهم و تأثیرگذار را برای غواصی در آبهای شمال و غواصی در آبهای جنوب برای شما بیان میکنیم.
- برنامهریزی اصولی: غواص حرفهای نباید بدون اطلاع از شرایط جوی محیط و دمای آب شروع به غواصی کردن کند.
- آموزش و مهارت: آموزش غواصی عمیق برای آبهای شمال و جنوب حیاتی است.
- تجهیزات لازم: تمامی تجهیزات از جمله چراغ قوه، ماسک، دستگاههای ارتباطی و باتری یدکی را به همراه داشته باشید.
غواصی در آبهای جنوب
علاوه بر آبهای سمت شمال کشور، سواحل بسیار زیبایی برای غواصی در آبهای جنوب وجود دارد. اکثر ما با جزیره هندورابی در قسمت جنوبی واقع در 22 کیلومتری غرب کیش آشنا هستیم؛ این جزیره محبوب میتواند مکانی خوب برای غواصی و تجربه دیدن حیوانات آبزی و ماهیان باشد.
شما میتوانید به راحتی از طریق قایقهای چارتر از سمت جزیره کیش، به سمت جزیره هندورابی بروید. در منطقه مرجانی هندورابیها، انواع آبزیان یافت میشود.
بعد از این جزیره نوبت به معرفی جزیره فارور برای غواصی در آبهای جنوب میرسد. این جزیره برای غواصی مناسب و جذاب است. شما میتوانید در زمان سفر و غواصی در این جزیره، شاهد رقص و حرکت دلفینها و سایر حیوانات آبزی آن منطقه باشید.
جزیره لاوان نیز در زمینه غواصی و ماهیان توجه بسیاری از افراد علاقهمند را به سمت خود جذب کردهاست. وسعت این جزیره حدود 76 کیلومتر مربع اعلام شده و این جزیره جزو جزیرههای بزرگ خلیج فارس و حوزه جنوب کشور به حساب میآید.
معرفی ماهیها حیوانات آبزی در آبهای شمال و جنوب
همانطور که در ابتدای مقاله نیز بیان کردیم، وجود آبزیان و ماهیها در آبهای شمال و جنوب، زیبایی محیط را چند برابر کرده است. در ادامه برخی از ماهیها و گونههای معروف این محیط را برای شما معرفی میکنیم.
ماهی سفید
کمتر کسی است که نام این گونه را نشنیده باشد. این ماهی طعمی دلنشنین و محبوب دارد. ماهی سفید اغلب در ساحلها و آبهای کم عمق یافت میشود.
ماهی کپور
بعد از ماهی سفید، ماهی کپور دارای طرفداران بسیار زیادی است. ماهی کپور در آبهای شیرین و شور دریای خزر زندگی میکند. اندازه و وزن ماهی کپور سبب شده تا بتواند در لیست منابع اقتصادی این منطقه قرار بگیرد.
ماهی خاویار
این ماهی ارزش اقتصادی خوبی را برای این منطقه فراهم کردهاست. این ماهی برای زندگی کردن در آبهای عمیق دریای خزر خلق شده است. در صورت صید زیاد، این گونه با ارزش رو به منقرض شدن میرود.
خرچنگ خزری
خرچنگ خزری جزو حیوانات آبزی در آبهای شمالی محسوب میشود. در زمان غواصی در آبهای شمال، این گونه زیبا را مشاهده میکنید.
صدفها
صدفها نیز یکی از حیوانات آبزی این منطقه هستند. صدفها یک پدیده مهم و تأثیرگذار برای حفظ سلامتی محیط زیست شناخته میشوند.
سینگو
یکی از مهمترین آبزیانی که آبهای خلیج فارس زیست میکند، سینگو یا همان خرچنگ نام دارد. در این آبها میتوانید انواع خوراکی و غیرخوراکی سینگوها را مشاهده کنید.
دلفینها
در آبهای جنوب کشور، دلفینهای زیبایی وجود دارند. آنها یکی از باهوشترین و بازیگوشترین آبزیان دنیا هستند؛ پوریوبز، بینیبطری و… از انواع دلفینهای آبهای جنوب کشور هستند.
صدفهای مرواریدساز
صدفهای مرواریدساز را هم میتوانید در اعماق آبهای خلیج فارس بیابید. صید آنها به منبع اصلی برای کسب درآمد برخی صیادان تبدیل شدهاست؛ برخی افراد با صید صدفهای مرواریدساز، درآمد خوبی کسب میکنند.
جمعبندی نهایی
غواصی در آبهای شمال میتواند یک تجربه فراموش نشدنی و همیشگی را در ذهن شما ایجاد کند. اگر تجربه غواصی کردن در آب را دارید، غواصی در آبهای دریای خزر را هم تجربه کنید. در آخر توصیه ما به شما آموزش و یادگیری دقیق این مهارت و به همراه داشتن تجهیزات مهم و ضروری برای غواصی کردن است.
غواصی کردن علاوه بر حس خوب، فرهنگ و آثار قدیمی و تاریخی آن منطقه را نیز به شما نشان میدهد.